Tuesday, August 25, 2015

Am fost la Sa ne dam in carti - Atelier de confectionat povesti



Si-am ajuns si la eveniment, pe o vreme friguroasa si pe o ploaie care s-a gandit sa stea vreo jumatate de ora inainte de acesta, urmand apoi a continua si a crea o atmosfera tocmai potrivita pentru confectionat povesti.

Alaturi, ca si ultima data, de scriitorul Dan Radoiu si de asistenta lui in descoperirea tainelor cartilor de Tarot, Andreea Sterea, am purces la construirea unei povesti care a inceput pe un ton intunecat marcat de o crima misterioasa dar si de o atmosfera lugubra si apasatoare, in ton cu vremea de afara si a continat devenind cea mai amuzanta si mai neobisnuita intrunire de personaje. De la Arhanghelul Gabriel a carui trompeta stricata adusese apocalipsa doar unui jucator de alba neagra, pana la Iadul intrat in greva si catastrofele „de criza” ale apocalipsei esuate, atat povstea - cat mai ales construirea personajelor - au fost extrem de amuzante.

Am putut din nou afla cum se construieste o povestie pornind de la personajele acesteia si cam care ar trebui sa fie caracteristicile fiecaruia. Pe rand am adaugat fiecare cateva randuri la intregul acesteia si am facut actiunea sa evolueze, sau din contra, sa stagneze. Intr-un final am avut personajele construite, acestea urmand ca pana data viitoare sa evolueze macar intr-o parte a povestii lor. La atmosfera a contribuit atat prezenta numeroasa a publicului cat si aceea a unor participanti speciali: scriitorul si criticul literar Oliviu Craznic, scriitoarea Doina Roman, reprezentanta Bookblog – Andreea Chebac si doua indragite bloggerite pasionate de carti – Andra Mihaela (Reader’s Republic) si Georgiana Vladulescu (Jurnalul unei cititoare), dar si multi altii.

Al doilea atelier de confectionat povesti a fost si mai interesant decat primul, avand in vedere ca acum o parte din public deja stia regulile jocului creativ. A fost, de asemenea, o bucurie sa-l reintalnim pe Dan Radoiu care a fost, ca si data trecuta, un Game Master extraordinar.

Sperand ca vom mai ajunge si la alte evenimente la fel de interesante, Capitanu’ va saluta si va sfatuieste sa keep on reading.

Cartea lui Dan Radoiu o puteti comanda de aici:


No comments:

Post a Comment