Tuesday, May 17, 2016

Cateva lucruri pe care probabil nu le stiati despre seria Alien





Nu cred ca este cineva care sa nu fi auzit de seria Alien, macar sa fi auzit daca, pana acum, nu s-a aventurat sa se ingrozeasca de-a lungul celor patru (deocamdata) filme, asta fara „the” Prometheus care mie mi se pare putin out of the picture, probabil fie pentru ca nu l-am aprofundat, fie pentru ca nu a fost realizat atat de bine ca celelalte...

Pentru fani, si nu numai, o sa va prezint cateva aspecte inedite legate de celebra franciza, care sper sa va amuze sau sa va faca sa va minunati. Sa incepem:

1. Actorii care au jucat „the space marines” s-au antrenat, pentru rol, cu militari care faceau parte din armata.

2. Newt aka Carrie Henn nu a mai jucat niciun rol in afara de acela al fetitei din cel de-al doilea film. A ramas prietena cu Sigourney Weaver si a participat la premiera Alien 3. Ulterior a devenit profesoara.

3. Initial Sigourney Weaver nu a vrut sa foloseasca nicio arma in film, toata lumea stiind ca aceasta detesta armele de foc. James Cameron a convins-o sa mearga in poligon si i-a aratat ca tirul cu arma poate fi destul de amuzant.

4. Jenette Goldstein, actrita care o interpreta pe Vasquez nu era antrenata pentru a folosi armele de foc, lucru vizibil in scenele filmate de aproape. Astfel producatoarea Gale Anne Hurd a trebuit sa apara ca dublura pentru scenele in care apareau mainile lui Vasquez.

5. Initial, Rypley trebuia sa fie un personaj masculin.

6. Scenaristul Dan O’Bannon suferea de sindromul Crohn care se manifesta prin dureri intense gastrointestinale. Astfel i-a venit ideea modului in care xenomorph-ii luau nastere, prin penetrarea cavitatii toracice a gazdei.

7. Nimeni nu se astepta ca scena in care primul „alien” iese din stomacul gazdei sa fie atat de socanta, desi toti actorii citisera scenariul. Veronica Cartwright a fost luata pe neasteptate de sangele fals care a tasnit. Aceasta s-a ferit si a cazut peste una din mesele de pe platoul de filmare.

8. Sigourney Weaver a fost nominalizata la Oscar pentru cea mai buna actrita la momentul in care a jucat in cadrul francizei. Aceasta a fost prima nominalizare de acest gen pentru un film de actiune/sf.

9. Sigourney Weaver a fost ultima adaugata distributiei seriei.

10. Sigourney Weaver nu a fost prea entuziasmata de revenirea pentru cel de-al treilea film insa s-a asigurat ca acesta nu avea sa contina, de aceasta data macar, arme.

11. Alien Resurrection ar fi trebuit sa se termine undeva pe Pamant, avand deja realizate 5 finaluri diferite. Ulterior s-a ales varianta in spatiu pentru a evita cheltuielile mai mari.

12. Scena in care Ripley marcheaza lovitura uimitoare in timp ce joaca baschet, este reala. Sigourney a reusit aruncarea la a sasea incercare.

13. Mare parte din scenele in care se foloseau aruncatoarele de flacari si de grenade erau reale, astfel ceea ce ardea era realizat din plastic. Unii dintre actori aproape ca s-au intoxicat din cauza fumului toxic emanat de efectele speciale.

Cu siguranta sunt multe detalii interesante care au legatura cu realizarea filmelor iar daca voi stiti unele noi va astept sa le impartasiti cu Piratii in comentarii sau pe pagina de Facebook a site-ului. O seara faina!